miércoles, 26 de octubre de 2016

Sonda de l' Agència Espacial Europea col·lisiona a Mart


L'Agència Espacial Europea va enviar una sonda a Mart, anomenada Schiaparelli, la qual tenia com a missió principal de buscar evidències de vida. Després de mesos de viatge, la nau va entrar en l'etapa final, que era la d'aterrar a la superfície marciana.

L'orbitador de la NASA, el Mars Reconnaissance, va prendre algunes fotos al 20 d'octubre passat, a on es mostra el lloc on probablement va xocar la nau Schiaparelli. La caixa rectangular a la foto mostra un punt brillant que bé podria ser el paracaigudes de la nau. La taca fosca, a un quilòmetre al nord, es pensa que és el cràter i les restes de la nau a l'impactar a la superfície de Mart.




Els investigadors volen saber què va ser el que va passar exactament i a les pròximes setmanes veuran imatges de més resolució que seran enviades pel Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

Val a dir que aquest tipus de naus té, a més de la missió principal, missions secundàries com ara mesurar la dificultat per enviar a Mart grans càrregues de productes, que bé podrien ser aliments per als possibles astronautes que arribessin abans del 2030 al planeta vermell. Cal dir que a la data, més de la meitat dels intents per arribar a la superfície de Mart han fallat i la raó principal sembla ser l'atmosfera tan prima del planeta.

Malgrat aquest fracàs, el programa ExoMars té un altre component, un satèl·lit anomenat Trace Gas Orbiter (TGO), que va ser la mare nodrissa de Schiaparelli qui ha entrat amb èxit a l'òrbita marciana des que va deixar a la nau ara destruïda, al seu sort en l'aterratge. Així doncs, el satèl·lit començarà la seva missió de buscar senyals geològiques i fins i tot biològiques, a la superfície del planeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario